Groningen Seaports sluit zich aan bij Samenwerking Noord

Groningen Seaports heeft zich aangesloten bij Samenwerking Noord en is daarmee de 36e organisatie die lid wordt van dit samenwerkingsverband.


Henk Zwetsloot, hoofd van de IT afdeling van Groningen Seaports ondertekende het contract en was stellig in zijn motivatie waarom Groningen Seaports lid wordt. “Wij hebben maar een kleine IT afdeling, maar zijn wel, naast de stad Groningen, de tweede motor van de provinciale economie. De standaard werkzaamheden, zoals het verzorgen van een goede werkplek kunnen we uitstekend overlaten aan externe partijen. Maar de vernieuwing, daar gaat het om. Die moeten we echt zelf oppakken. Het is dan ook onze uitdaging om dat met de huidige IT-mensen te doen. En daar komt Samenwerking Noord om de hoek kijken.”

Meerwaarde
Het lidmaatschap bij Samenwerking Noord biedt Groningen Seaports een enorme meerwaarde. Henk Zwetsloot daarover: “Dankzij Samenwerking Noord kunnen onze IT-medewerkers investeren in hun kennis en krijgen ze de mogelijkheid om door middel van een uitwisseling ergens anders in de keuken te kijken. Dat is precies waar op dit moment behoefte aan is. Het ontbeert bij ons eenvoudigweg aan kennis als het bijvoorbeeld gaat over security, Internet of Things of datascience. Samenwerking Noord draagt bij aan de kwaliteit en aan de kennis van onze mensen.”

Groningen Seaports
Groningen Seaports is de beheerder en commerciële exploitant van de haven van Delfzijl en de Eemshaven en aangrenzende industrieterreinen. Het bedrijf verzorgt de complete havendienstverlening, van de logistieke diensten tot de uitgifte en onderhoud van de terreinen in beide havengebieden aan haar industriële en MKB-klanten. In totaal beheert Groningen Seaports een gebied van circa 2600 hectare. Meer informatie over Groningen Seaports is te vinden op: http://www.groningen-seaports.com/

Bij de foto: Voorzitter Fred Hassert (r) van Samenwerking Noord heet Henk Zwetsloot (l) van Groningen Seaports welkom bij Samenwerking Noord (foto: Sjoerd Weiland)