Disruptie: de verpletterende impact van nieuwe technologie op de (IT-)wereld

Op 19 januari organiseert Samenwerking Noord een groots evenement in Leeuwarden met als thema ‘Disruptie’. ‘Wat is de impact van nieuwe technologie op onze samenleving én onze werkzaamheden?’, dat is de centrale vraag die als een rode draad door de vele presentaties en keynotes van het bomvolle programma slingert.

Disruptie is een term die meer en meer gebruikt wordt als het gaat om nieuwe technologische ontwikkelingen. Blockchain, Virtual Reality, Big Data, Artificial Intelligence, robotisering en Cognitive Computing: het zijn allemaal ontwikkelingen die de komende jaren de IT-sector en daarmee onze leefwereld op zijn kop kunnen zetten, zowel privé als professioneel.

Al deze onderwerpen komen dan ook aan de orde tijdens het Samenwerking Noord-event in De Kanselarij in Leeuwarden. Er zijn keynotes van trendwatcher Jarno Duursma en Tino Scholma, vice president van Cloud-Oracle en verschillende orgnaisaties informeren het publiek over de laatste ontwikkelingen. Zo verzorgt NORISK IT Groep een presentatie over Virtual Reality, wijdt ATOS uit over robotisering, geeft IBM de bezoekers een inkijkje in Cognitive Computing en is Deloitte paraat om hen te informeren over Blockchain.

En hoe ongelooflijk het ook mag klinken: dat is nog maar een kleine greep uit het bomvolle programma, want ook organisaties als Quint Groep, Stenden University, Achormen, Zero COpter, ICTRecht en CGI laten hun licht schijnen op de kansen en uitdagingen die disruptive technologies met zich meebrengen.

Wil je dus weten hoe jouw werk en de wereld de komende jaren zal veranderen onder invloed van de nieuwste technologie? Klik dan hier en meld je aan voor het Samenwerking Noord-event op 19 januari in De Kanselarij in  Leeuwarden.