‘De samenwerking met Noorderlink verloopt echt súper’

Fred Hassert is voorzitter van Samenwerking Noord. In een maandelijks blog op deze website deelt hij met ons zijn overpeinzingen over zaken die te maken hebben met ICT in Noord-Nederland, of met zaken die te maken hebben met Samenwerking Noord. Deze keer blikt hij terug op de start van de samenwerking met Noorderlink, een ander groot samenwerkingsverband van noordelijke organisaties, niet op het gebied van ICT maar op het gebied van HRM.

“We hadden van het begin af aan al het gevoel dat we heel goed zouden kunnen samenwerken met Noorderlink, en in de praktijk blijkt dat precies zo goed te verlopen als gedacht. Zo organiseerden we op dinsdag 27 juni gezamenlijk een seminar. ‘Digitalisering: hoe raakt me dat?’, was het thema van deze bijeenkomst, met lezingen van digital trendwatcher Jarno Duursma en de Groningse Chief Digital Officer Nick Stevens. Ik vond het mooi om te zien dat leden van beide samenwerkingsverbanden prima mixten, er waren geen muurtjes.

Alleen merk je tijdens de aparte sessies dan wel weer dat het onderwerp ‘blockchain’ vooral ICT-ers trok en sessies over HRM vooral leden van Noorderlink. Maar dat is niet erg, want na afloop van beide sessies mixte het publiek weer prima en kon iedereen een praatje maken met leden van de andere samenwerkingsverbanden c.q. bloedgroepen, want vaak komen ze uit dezelfde organisatie maar de een vanuit ICT en de ander vanuit HRM. En zo kon iedereen zijn of haar netwerk vergroten. In elk geval heb ik met Henk Eggens, directeur van Noorderlink, afgesproken dat we doorgaan op deze weg, en af en toe samen activiteiten zullen blijven organiseren.

Misschien zelfs wel tijdens Eurosonic, komende winter! Want het voordeel van Eurosonic is dat alle voorzieningen en faciliteiten er toch al staan. Dan zouden we ’s middags een informatieve bijeenkomst kunnen organiseren in een van de tenten, en aansluitend kunnen we dan gezamenlijk de kroeg in, muziek luisteren. Eurosonic is namelijk dé toonzaal voor (muzikaal) talent, en talentontwikkeling: en daar doen wij van Samenwerking Noord en Noorderlink ook aan. Het zou mooi zijn als we het Noorden kunnen neerzetten als dé regio waar talenten welkom zijn en zich kunnen ontwikkelen, of dat nu op muzikaal, ICT- of een ander gebied is.

En dit najaar, op 27 september, doen we dan samen mee in de organisatie van Het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland op het Suikerunie Terrein in Groningen. Met inspirerende sprekers, creatieve sessies afgewisseld met theater, muziek, eten en drinken in een festival-setting.

Kortom: de samenwerking met Noorderlink is niet alleen heel prettig, maar het inspireert ook tot nieuwe activiteiten!”