‘De mooiste whisky’s voor Samenwerking Noord op 23 maart!’

“Wat is de overeenkomst tussen whisky en Samenwerking Noord? Hoe langer whisky rijpt, hoe beter de smaak, en hoe meer je het waardeert. Voor Samenwerking Noord geldt dat ook: naarmate onderlinge contacten rijpen, kun je er het meest uit halen. En daarom verheug ik me nu al op het Whisky Festival Noord-Nederland in de Der Aa-kerk in Groningen op 23 maart. Dat is écht een prachtige gelegenheid om de onderlinge contacten te versterken, in een informele sfeer.”

“Vlák voor het festival in de Der Aa-Kerk van start gaat, worden de leden van Samenwerking Noord ontvangen door de organisatie van het evenement. Dat betekent dat we dan niet zoals zo veel whisky-liefhebbers in een rij moeten gaan staan, maar in een kleine zaal in alle rust alvast whisky’s kunnen proeven, en bovendien krijgen we gratis toegang tot het avondprogramma.

Het bezoek aan het festival is voor ons uiteraard een mooi netwerk evenement, bedoeld om elkaar weer eens op informele wijze te ontmoeten. Het is een bijeenkomst waar je dus niet over kennis of kunde hoeft te praten, maar waar je elkaar wel wat beter kunt leren kennen. Ook dát is van grote waarde, want wie weet kun je er ooit nog eens profijt van hebben wanneer je mensen wat beter kent.

Ik beschouw het whisky festival dus als een zeer nuttig instrument, maar om helemaal eerlijk te zijn: ik verheug me persoonlijk ook gewoon erg op het whisky proeven. Zelf ben ik een fan van Schotse whisky. En voor wie dat ook is: mij favoriete whisky is de Ardbeg Corryvreckan. Tjonge, wat een smaak! Het ontploft bijna in je mond.

En voor wie nog niet veel ervaring heeft met whisky drinken: ik zal je vrijdagmiddag 23 maart graag wat meer vertellen over deze indrukwekkende drank.

En, o ja: er is alle aanleiding om even het glas te heffen op Samenwerking Noord. Want we slagen er in om steeds meer draagvlak te krijgen voor ons netwerk in de noordelijke samenwerking. Het aantal leden – zowel overheid gerelateerde als particuliere bedrijven – groeit gestaag, met bijvoorbeeld nieuwe organisaties als Lentis, TVM en de Politie Noord-Nederland. Samen doen we ons best om het Noorden uit te laten groeien tot een toonaangevende ICT-regio met een gezonde arbeidsmarkt. Daar zullen we hard aan blijven trekken.

Maar vrijdagmiddag 23 maart dus even niet… Cheers!”

Fred Hassert, voorzitter Samenwerking Noord