ConnectFrl en Quintor organiseren kennissessie over Blockchain en Artificial Intelligence

De schoolvakanties zijn voorbij, de mailboxen leeggelezen, alles start weer volop. Dus ook de leuke zaken zoals netwerk- en kennissessies! Zo organiseert ConnectFrl samen met Quintor op woensdag 26 september een inspirerende kennissessie in de Blokhuispoort in Leeuwarden. De leden van Samenwerking Noord zijn van harte uitgenodigd om die bij te wonen.

Het inhoudelijke deel van deze sessie wordt verzorgd door Quintor. Zoals gebruikelijk bestaat het programma uit twee spreekgedeelten, één over Blockchain en één over Artificial Intelligence. Voor aanvang van die sessies biedt ConnectFrl deelnemer een pastabuffet aan dat wordt verzorgd door Drink&Eetlokaal Proefverlof.

Blockchain (Ethereum) – Pim Otte

Blockchain is een enorme hype. Maar hoe werkt het? Hoe bouwen we applicaties? In dit praatje beschouwen we een volledige stack voor applicaties op een blockchain. Eerst beginnen we met een korte introductie van proof-of-work blockchains. Daarna duiken we de stack in. De technologiekeuze is het Ethereum platform samen met het Truffle Framework voor smart contracts. Gebruikmakend van Quintor’s Truffle Box for Angular,  zullen we zien hoe we smart contracts kunnen schrijven en uitrollen. We duiken in het Truffle Framework, en laten zien hoe we hiermee smart contracts kunnen aanspreken. Dit alles doen we aan de hand van een live demo en nuttige code-voorbeelden.

Anita Drenthen – Artificial Intelligence; hoe werkt het precies?

Anita zal in haar presentatie op een begrijpelijke en leuke manier de inhoud van AI induiken. Welke vormen van kunstmatige intelligentie zijn er? Hoe werken die (in grote lijnen)? Welke vormen zijn in welke situatie het meest geschikt? En vooral; welke valkuilen zijn er bij het inzetten van AI? Daarnaast zal ze nog één van de nieuwere methoden van kunstmatige intelligentie bespreken, genaamd Style Transfer, omdat deze vorm voor behoorlijk veel opschudding in de media zou kunnen zorgen….

Rondom deze sessies is er volop tot bijpraten en ontmoeten.

Programma

  • Vanaf 17.00 uur – Ontvangst met pastabuffet en een drankje
  • 18.00 uur – Het eerste onderwerp (Blockchain of AI)
  • 18.45 uur – Een half uurtje pauze met een drankje
  • 19.15 uur – Het tweede onderwerp (AI of Blockchain)
  • 20.00 uur – Nog een half uurtje gelegenheid tot napraten met een drankje

Aanmelden

Aanmelden doe je via mail aan Fardou, onder opgave van je naam en bedrijf. Op je gebruikte emailadres krijg je kort na jouw aanmelding een deelnamebevestiging. Kort voor de kennissessie krijg je bericht over aanrijroute, parkeren, looproute vanaf het station, waar te zijn.

Vol = Vol Er is plek voor maximaal 100 deelnemers. Graag weloverwogen aanmelden, deze kennissessie is dan wel gratis voor de deelnemers, maar kost ConnectFrl niet niks.