Connect.frl-event 2018: ‘Naar huis met een hoofd vol ideeën’

10 procent IT Skills, 90 procent attitude: daar draait het om, aldus Felix Hinderkircher tijdens het zesde Connect.frl-event op 12 december jongstleden. Hinderkircher, oud vice president bij Apple, nodige het jonge publiek uit om achter de spelcomputer vandaan te komen en op zoek te gaan naar hun talenten. ‘Leave a footprint’ zoals hij het verwoordde. Daarna nam hij de toehoorders mee naar zijn verleden bij Apple waar hij zich richtte op het verbeteren van batterijen, machine learning, sensoren en andere hardware van Apple.

Vandaag de dag richt Hinderkircher zich op startups en technische oplossingen voor het milieu. Op LinkedIn noemt hij zichzelf een surfer, wetenschapper, milieuactivist, avonturier en een ‘Human from Planet Earth’. Erik Miedema, voorzitter van Connect.frl was dan ook trots dat hij deze aansprekende keynote speaker welkom mocht heten. En dat mocht hij ook zijn op de uitverkochte zaal, die propvol zat.

Na de keynote van Hinderkircher konden de aanwezigen kiezen uit een groot en gevarieerd aantal tracksessies. Het gekozen programma paste zelfs maar net op de naamkaartjes. Na de lunch volgden er zogezegd drie tracksessies verzorgd door onder meer ING, NoRisk IT-Groep, Sogeti, Yacht, Quintor, Aegon, Get There, IllionX, Snakeware, QBIT, RDW en DUO. De onderwerpen liepen uiteen van ‘Writing API recipes with Baker’ tot ‘digitale transformatie’ en van ‘Pensioen: stoffig of high-tech?’ tot ‘Wat is jouw dataplan?’. Er was kortom voor elk wat wils en een mooie rij van namen van aansprekende IT-bedrijven en -organisaties uit het Noorden.

De stands waren goed bezet en de lunch was prima geregeld. Studenten en werkenden door elkaar, racen in een Formule 1 wagen, praten met een robot of digitaal wandelen door de ruimte, maar ook jezelf een paar custom made schoenen laten aanmeten: het kon allemaal in het WTC Expo in Leeuwarden.

Ook wethouder Economische Zaken van de gemeente Leeuwarden, Friso Douwstra, bracht een bezoek aan het event. Wat hem betreft zouden er in het Noorden meer van deze events mogen worden georganiseerd.

De uitsmijter van de dag kwam van standup comedian en grafisch vormgever Arie Koomen. Zijn optreden op een minipodium op het activiteitenplein zorgde ervoor dat de dag werd afgesloten met een lach.

Wat Nienke Hoeksma, secretaris bij Connect.frl voorafgaand aan het event hoopte te bereiken, is zeker gelukt: iedereen ging aan het einde van de dag naar huis met een hoofd vol ideeën en de herinnering aan een groot event waar de organisatie terecht trots op mag zijn.