CodeGorilla wint Social Impact Award 2017 met IT-bootcamp voor werklozen

Het bedrijf CodeGorilla uit Emmen heeft tijdens Social Impact Day Noord de Social Impact Award uitgereikt gekregen. CodeGorilla ontwikkelde een IT-bootcamp, waarmee zij mensen vanuit een uitkeringssituatie opleiden tot junior developer. Vervolgens plaatst het bedrijf deze kersverse developers bij IT-bedrijven in Noord-Nederland. 

De Social Impact Award wordt jaarlijks uitgereikt aan jonge, succesvolle bedrijven uit het noorden die een positieve impact hebben op de samenleving. De jury was dit onder de indruk van de grote impact die CodeGorilla heeft gehad in zijn relatief korte bestaan. Het bedrijf groeit hard en begint in december met een eerste traject in Groningen. In de eerste pilot in Emmen werden twaalf mensen vanuit een uitkering opgeleid tot developer, waarvan de meeste inmiddels een betaalde baan hebben.

Volgens de jury haalt CodeGorilla, dat zich deze zomer nog presenteerde op The Next Wave in The Big Building, een opvallend maatschappelijk resultaat bij een moeilijke doelgroep. Ook waren de juryleden onder de indruk van de goede afspraken die het bedrijf in een kort tijdsbestek heeft weten te maken met de gemeente Emmen.

Prijs
Als winnaar van de Social Impact Award wint CodeGorilla een geldbedrag van 1.500 euro, een coachingstraject ter waarde van nog eens 10.000 euro en een berg aan publiciteit.