Bedrijven en IT Academy starten opleiding met baangarantie voor talentvolle developers

Internetbureau theFactor.e uit Groningen en IT-bedrijf Centric uit Assen starten in samenwerking met de IT Academy Noord-Nederland een uniek programma. Met ‘House of Developers’, een gratis, twaalf weken durende opleiding met baangarantie, willen ze jonge, talentvolle developers behouden voor de Noord-Nederlandse IT-sector.

Het eerste traject gaat mei 2016 van start. In korte tijd worden maximaal acht jonge programmeurs van de Hanzehogeschool klaargestoomd als junior developer voor het zogenaamde Sitecore-platform. Dit wereldwijd veelgebruikte platform is sterk in ontwikkeling en voor een goede implementatie zijn specialisten nodig. Op dit moment is er, met name in het Noorden, een tekort aan deze specialisten, maar ook aan ontwikkelaars in het algemeen.

“Goede programmeurs zijn schaars. Daarover praten we al geruime tijd en nu wilden we er ook écht iets aan doen”, zegt Marco de Jong, directeur van theFactor.e. De samenwerkende bedrijven richtten daarom in korte tijd een opleidingsprogramma in. Ook zetten zee een wervingscampagne op. “Het is alles bij elkaar genomen een flinke investering, maar die doen we heel bewust. En we helpen niet alleen onszelf en Centric hiermee; een constructie als deze kan voor elk techbedrijf in het Noorden waardevol zijn. Investeren in de kennis en kunde van jonge mensen is sowieso zinvoller dan alleen investeren in ‘plat werven’.”

Maar ook voor de jonge programmeurs zijn de voordelen van deelname groot. “Het opleidingsprogramma is inhoudelijk sterk en levert bovendien een baan op bij een van de twee participerende bedrijven”, aldus de initiatiefnemers.

Het inrichten en opstarten van een dergelijk programma is best spannend, zo stellen theFactor.e en Centric. Daarom kozen de beide bedrijven ervoor om samen op te trekken. “Het is behalve spannend, ook belangrijk en noodzakelijk. Ik ben er dan ook een voorstander van dat meer bedrijven binnen onze sector op zoek gaan naar mogelijkheden om samen te werken. We zijn namelijk allemaal bezig met hetzelfde doel: zorgen dat er genoeg talent in het Noorden is”, aldus Joop Rass, regiomanager Noordoost-Nederland van Centric Software Professionals.

House of Developers gaat in mei 2016 van start. Inschrijven kan tot en met 15 april.

Voor meer informatie: www.houseofdevelopers.nl.