Agile congres sessies ‘Agile en Organisatie’

Beleef DevOps: een real-time DevOps game om te voelen en te leren: The Phoenix game
Een simulatiespel waarin de deelnemers de rollen spelen van de ‘Parts Unlimited’ organisatie, gebaseerd op het boek ‘The Phoenix Project’. In het begin van het spel zijn de financiële prestaties slecht, de koers van het aandeel laag en concurrenten nemen de markt over. Het bedrijf initieert een ambitieus IT enabled turn-around programma (The Phoenix project), maar de huidige IT organisatie kan dat nog niet ondersteunen. Het team moet aantonen dat ze Agile, DevOps en Lean principes toepassen om de bedrijfsdoelen te bereiken, waarbij de CEO  het team direct onder druk zet. De uitdaging van het team is om een grote hoeveelheid nieuwe software features snel en feilloos op te leveren om de inkomsten en aandeelwaarde te verhogen en het bedrijf van de ondergang te redden. Falen is geen optie!

Organisatie: Quint/Sogeti/GamingWorks

 

De agile transitie in relatie tot de cultuur van een organisatie
De cultuur van een organisatie bepaalt mede de aanpak en het succes van een transitie. Door de methode te hanteren die beschreven wordt in het boek ‘Reinventing organisations’ van Laloux, krijg je inzicht in de cultuur en op de vraag welke manier Agile werken hierin een plek heeft. We gaan aan de slag met een concrete case: de transitie naar agile werken bij de RDW.

Organisatie: RDW-Gert-Jan Ridder, Mieke Hoekzema en Hermy Nauta, organisatieveranderaars in de praktijk.

 

Overzicht houden in een enterprise backlog met 20.000 issues
DUO werkt aan het Programma Vernieuwing Studiefinanciering (PVS). Acht teams werken tegelijkertijd aan één backlog met ongeveer 20.000 issues. Door gebruik te maken van de Atlassian producten Jira & Confluence worden dashboards, agile boards,  quick filters en slimme koppelingen gemaakt, waardoor medewerkers overzicht houden.

Organisatie: Quintor en DUO- Jaap Sterenborg en Maurice Sleutjes

 

Agile, Lean en DevOps Samenhang?
Veel bedrijven starten op verschillende wijze met DevOps, Agile en Lean. Aan de hand van de verschillende initiatieven die we zien -de DevOps journey’s- leggen we uit vanuit welk perspectief je de verschillende aanpakken kunt toepassen om tot een werkelijke High Performance Organisatie te komen. Wil je weten hoe deze samenhangen en inzetbaar zijn dan moet je bij deze sessie je oor te luisteren leggen.

Organisatie: Lean IT Association (LITA) en QUINT

 

Scrum in non ICT
Een voorbeeld dat scrum niet uitsluitend toegepast wordt in ICT, maar bijvoorbeeld ook in het onderwijs. Scrum@school brengt leerenergie en eigenaarschap in het onderwijs en zorgt ervoor dat leerlingen steeds meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leren. Daarin werken leerlingen in teams intensief samen aan projecten of onderdelen van de leerstof. Door in het onderwijs aandacht aan scrum te besteden worden leerlingen en studenten daar al vroeg mee bekend, zijn ze getraind in samenwerken in teams en daarmee beter voorbereid op werken in onze organisaties.

Organisatie: Scrum@School-Ellen Reehorst

 

LeSS – SAFe battle
LeSS en SAFe zijn beide frameworks voor als Agile werken breder gaat uitrollen. Tijdens deze battle strijden LeSS en SAFe tegen elkaar. Wat zijn de verschillen, wat zijn de overeenkomsten? Voor de deelnemers: welke spreekt je het meeste aan en welke vind je het meest toepasbaar in jouw organisatie?

Organisatie: Ordina en DUO