Agile Congres kent bomvol programma: workshops, keynotes en zelfs een escaperoom

Donderdag 2 november is het zover: op die dag vindt de eerste editie van het Agile Congres 2017 plaats in het Groningse Provinciehuis. Het programma (dat je hier kunt downloaden) staat bol van de workshops, keynotes, netwerkmomenten en er is zelfs een speciale agile escaperoom te vinden! Wil je er nog bij zijn, meld je dan voor 31 oktober middernacht aan via de eventpagina van Samenwerking Noord.

Voor de tweede keer op rij wordt het Agile Congres georganiseerd in het Groningse Provinciehuis. Gezien de grote belangstelling voor de vorige congressen en de waardering voor de kleinschalige opzet, heeft de organisatie besloten het congres wederom op twee dagen te organiseren: 2 november en 7 december. Het programma op beide dagen is nagenoeg hetzelfde.

From Lean Business to Agile IT
Het thema van het congres is dit jaar ‘From Lean Business to Agile IT’. Voor dit thema is gekozen omdat in de transitie naar een agile organisatie de Business een steeds actievere rol krijgt en dit steeds vaker doet vanuit een Lean gedachtengoed. Dit brengt weer nieuwe uitdagingen met zich mee.

Tijdens het congres delen verschillende sprekers en organisaties hun ervaringen in dit speelveld. Er wordt onder meer aandacht besteed aan uitdagingen op het gebied van organisatie, teams en techniek. Daarnaast wordt een aantal aansprekende ontwikkelingen bij verschillende organisaties, vanuit business perspectief, gepresenteerd.

Als extra ervaring is de hele dag een mobiele escaperoom aanwezig. Een escaperoom biedt deelnemers de gelegenheid om als individu of team op een intensieve manier te ervaren wat samenwerken is. Dit is tenslotte een essentieel kenmerk van Agile teams.

Keynotes
De organisatie heeft er dit jaar voor gekozen de key-notes sessies maximaal een half uur te laten duren, waardoor er meer ruimte is voor deelname aan de interactieve sessies.

Als openingskeynote heeft de organisatie Nick Stevens bereid gevonden zijn verhaal te doen. Stevens is Chief Digital Officer (CDO) van de stad Groningen. Hij neemt ons mee in wat digitalisering voor (economische) impact heeft op de werking en samenwerking in en tussen organisaties, en hoe agile werken daarbij past.

Na de lunch zullen Chris Baron & Rutger van Faassen (Sogeti) plenair optreden. Baron en Van Faassen zijn Agile adviseurs en specialisten, werkzaam bij Sogeti. Zij nemen ons mee in de highlights van de DevOps Enterprise Summit 2017 die onlangs in Londen werd gehouden. Tijdens deze presentatie wordt aandacht besteed aan de grootste uitdagingen op het gebied van DevOps-transformaties. Daarnaast wordt ingezoomd op de grootste versnellers die een DevOps transformatie succesvol (kunnen) maken.

4 thema’s, 5 rondes, 25 sessies
Er is volop gelegenheid om tijdens het congres kennis en ervaringen met andere deelnemers uit te wisselen. Daarom kun je kiezen uit een keur van interessante workshops en is er voldoende gelegenheid om contacten op te doen. Bezoekers kunnen in vijf rondes een keuze maken uit 25 sessies, voor zowel beginners als gevorderden

alle sessies zijn opgebouwd rondom 4 thema’s: Agile & Organisatie, Agile & Teams, Agile & Techniek en Agile & Ketens.

Bekijk of download hier het volledige programma