No-Code/Low-Code

Terug naar agenda
Wissen
Veelgestelde vragen

Waarom wordt er een factuuradres gevraagd? Wie ontvangt de tickets na reserveren? Wat zijn ledentickets?

Afmelden

Afmelden voor een event kan door te mailen naar events@samenwerkingnoord.nl, minimaal 24 uur van tevoren.

Indien je je niet tijdig afmeldt, volgt er een factuur ter waarde van het niet-ledenticket (let op: alleen van toepassing indien er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets).

Legenda


20 oktober

13:30 – 16.45 uur

Let op, het programma van dit event is gewijzigd. Het event zal online in hybride vorm plaatsvinden.

De belofte van No-Code/Low-Code omgevingen is groot! Snelle ontwikkeltijden, er is geen (of weinig) kennis van programmeren nodig, het is makkelijk te onderhouden. No-Code/Low-Code kan een antwoord bieden op de toenemende druk op IT-afdelingen. Gebruikers meer zelf in staat stellen applicaties te ontwikkelen.

Beschrijving

Tijdens het No-Code/Low-Code event zullen leden van Samenwerking Noord die ervaring hebben met No-Code/Low-Code-omgevingen deze delen. Onder andere Enshore, DICTU, Get There en de Gasunie zullen een bijdrage leveren.

Onderwerpen die aan de orde komen zijn:
· welke omgevingen zijn er?
· wat zijn geschikte applicaties om hiermee te bouwen?
· wat zijn de eerste praktijkervaringen?
· hoe besteed je dit aan?
· is het veilig?
· is het goed te onderhouden?
· hoe gaat de koppeling met andere omgevingen?

Aan het eind van middag willen we kijken hoe we vanuit Samenwerking Noord verder gaan met dit onderwerp. Wees erbij!

Programma 

Plenaire programma
13:30 13:45 Opening door dagvoorzitter Femke Wolthuis – Gezamenlijk referentiekader scheppen
13:45 14:15 Keynote 1
Prof. Tijs van der Storm
No-Code/Low-Code in breder perspectief
14:15 14:30 Start Break Out Sessies door Dagvoorzitter Femke Wolthuis (op de dag zelf tijden het event kun je zelf een keuze maken welke workshops je gaat volgen middels een knoppen)
14:30 15:15 1.1 Enshore – De kracht van Low-code op Legacy systemen (Outsystems) 2.1 Gasunie – Demo Ervaringen met Betty Blocks 3.1 Dictu – RijksZaak: Zaakgericht werken met Pega
15:15 15:30 Pauze, keuze maken volgende workshop middels knoppen
15:30 16:15 1.2 Get There: Low code versus 3GL: positionering en ervaringen binnen Triodos bank 2.2 Mendix (vervallen) 3.2 Gasunie: Europese Aanbesteding Low-Code, hoe doe je dat?
16:15 16:45 Plenair afsluiten door dagvoorzitter – Korte evaluatie
– Ervaren ervaringen
– Volgende stap

Omschrijving programma-onderdelen

1.1 Enshore 
De kracht van Low-code op Legacy systemen (Outsystems)

2.1 Gasunie
Demo ‘Ervaringen met Betty Blocks’
Sinds april 2018 maakt Gasunie gebruik van Betty Blocks als Rapid Application Development tool. Ondertussen zijn er drie applicaties in gebruik en twee in ontwikkeling. De eenvoud van het in elkaar klikken van een applicatie met een Chrome browser zal worden getoond met voorbeelden. Hierbij zullen ook ervaringen/best practices worden benoemd. Ook zal er worden aangegeven wie er een Betty Blocks ontwikkelaar kan gaan worden.

3.1 Dictu
RijksZaak: Zaakgericht werken met Pega?
DICTU deelt haar ervaring en toepassingsmogelijkheden van de dienst RijksZaak. De zaakgericht-werken dienst is bij meerdere Rijksoverheid-organisaties in gebruik en nieuwe implementaties volgen. In deze break-out sessie komen onder andere best practices, aanpak en een demonstratie van RijksZaak aan de orde.

1.2 Get There 
Low code versus 3GL: positionering en ervaringen binnen Triodos bank
Triodos bank heeft lange en grondige ervaring met Java gebaseerde eigen ontwikkeling van de core banking software. Tegelijkertijd is het vizier open om ervaring op te doen met de nieuwe No-Code/Low-Code trend. Vragen die dan voorbij komen zijn: hoe en waar positioneren we No-Code/Low-Code ten opzichte van de bestaande software ontwikkeling? Welk No-Code/Low-Code platform kiezen we? En na het opdoen van de eerste praktijk ervaringen vragen als: gaat het nu echt sneller als ‘traditionele’ ontwikkeling? Is het wel echt ‘Low-Code’?  Hoe integreert het met het bestaande software landschap? In deze presentatie nemen we jullie mee in de inzichten opgedaan in de reis van de afgelopen twee jaar.

2.2 Mendix (vervallen)

3.2 Gasunie
Europese Aanbesteding Low-Code: hoe doe je dat?
In december 2017 is een Europese Aanbesteding gestart voor een HPAPAAS/RAD-tool. Gasunie heeft in maart 2018 gekozen voor Betty Blocks. Hoe is dit traject verlopen? Wat zijn tips en trucs?

Extra informatie
Ticket

Online ticket

Event Details

Event Details

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met 16 oktober

Startdatum: oktober 20, 2020

Einddatum: oktober 20, 2020

Aanvangstijd: 13:30

Eindtijd: 16:45

Locatie: Online

Adres: https://samenwerkingnoord.nl/live/no-code-low-code-2020/ (let op, deze pagina wordt pas beschikbaar op 20 oktober)

Ledentickets en niet-ledentickets
In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.