Digitaal ondernemerschap: maak het Noorden sterker!

Terug naar agenda
Info

Middels onderstaande links kunnen we je verder helpen wanneer je vragen hebt omtrent events.

Legenda


15 december

Het Kasteel, Groningen

14:15 – 18.30 uur

Hoe ondernemend kun je zijn als gevestigde organisatie? En hoe land je succesvol als starter in het digitale Noorden? Ons rijke, noordelijke ecosysteem kent een groot aantal, heel diverse spelers. Tijdens dit event in Het Kasteel in Groningen, dat Founded in Friesland, Founded in Groningen en Cegeka samen met ons organiseren, brengen we collega’s uit de ledenorganisaties van Samenwerking Noord en de digitale start up / scale up scenes van Drenthe, Friesland en Groningen ups bij elkaar.

In samenwerking met

              

Beschrijving

Ter kennismaking en wederzijdse inspiratie maken we kennis met een aantal succesvolle initiatieven. Twee succesvolle IT-ondernemers, Peter Hager en Nico Kluin, delen hun eigen verhaal. En bovendien ga je zelf actief aan de slag tijdens onze speed dates of als je ter plekke met een team werkt aan een vraagstuk. Er is zelfs een mooie prijs te verdienen, die tijdens de borrel wordt uitgereikt.

Programma

13.45 Inloop

14.15 Welkom door dagvoorzitters Rosalynne de Beauvesier Watson en Wijnand Aalderink

14.25 Succesvol digitaal ondernemerschap in het Noorden, twee ondernemers vertellen hun verhaal

• Peter Hager, CEO Simplicate
Simplicate is een van de snelst groeiende tech bedrijven van NL en groeide in 7 jaar naar scale-up met 70 medewerkers. CEO Peter Hager zal de visie delen waarop de ontwikkeling van de organisatie gebaseerd is, en een uniek kijkje in de keuken geven achter het succes van deze Groningse club.

• Nico Kluin, Algemeen Directeur Get There
Get There is al meer dan 6 jaar actief met SaaS-oplossingen in en voor het onderwijs. Recent is MijnSchool (na 5 succesvolle jaren) verkocht en nu werken we aan Leerlinq. Steeds is de centrale vraag: ‘Waar is behoefte aan en hoe kunnen we dit bieden waarbij er een win-win ontstaat?’. Lessen uit het verleden van MijnSchool toegepast op een succesvol Leerlinq.

15.20 uur Introductie speeddates en challenge door de dagvoorzitters

15.30 uur Speeddates en Challenge

Een deel van de deelnemers werkt in een team aan het ontwikkelen van ondernemende ideeën om een relevant vraagstuk op te lossen: ‘Hoe kunnen we digitaal ondernemerschap in Noord-Nederland succesvol verder stimuleren?’ De begeleiding wordt verzorgd door Jeroen Ermers (Cegeka) en Madelon de Vries (Gemeente Groningen), Niek Huizinga (Founded in Groniningen en Erwin Damberg (Founded in Friesland).

De andere bezoekers speeddaten met elkaar. Een mooie kans voor collega’s van ‘gevestigde’ organisaties en starters om elkaar kwaliteiten te verkennen.

Geef bij aanmelding aan of je voorkeur gaat naar speeddaten of naar meedoen aan de challenge (op basis van beschikbaarheid delen we deelnemers in).

16.30 Pitches

De challenge teams pitchen hun oplossingen voor de deskundige jury, bestaande uit Fred Hassert (Samenwerking Noord), Nico Kluin (Get There) en Peter Hager (Simplicate). Voor het winnende team hebben we een mooie prijs.

17.00 Theodorus Niemeijer Locatie – actuele toelichting op de plannen voor ondernemerschap op deze toekomstige hot spot

17.10 Borrel

17.30 Uitreiking van de prijs aan het winnende challengeteam

18.30 Einde bijeenkomst

Meer informatie over dit evenement:
Rosalynne de Beauvesier Watson, Founded in Friesland / Startup in Residence Noord-Nederland (06 40013001)
Wijnand Aalderink, Samenwerking Noord (06 53704821)

Ticket

Gratis ticket

Event Details

Aanmelden kan tot en met 4 december voor het ontvangen van een naambadge.

Datum: 15 december 2022

Aanvangstijd: 14:15 CET

Eindtijd: 18:30 CET

Locatie: Het Kasteel – Melkweg 1 te Groningen

In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.