Innovatieproject Text Analytics

Terug naar agenda
Wissen
Veelgestelde vragen

Waarom wordt er een factuuradres gevraagd? Wie ontvangt de tickets na reserveren? Wat zijn ledentickets?

Afmelden

Afmelden voor een event kan door te mailen naar events@samenwerkingnoord.nl, minimaal 24 uur van tevoren.

Indien je je niet tijdig afmeldt, volgt er een factuur ter waarde van het niet-ledenticket (let op: alleen van toepassing indien er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets).

Legenda


31 mei

14:30 – 17.45 uur

Hoeveel uur van je week besteed jij aan het zoeken, lezen of schrijven van tekst? Er is steeds meer data beschikbaar en dit geeft een information overload. Met behulp van Machine Learning (AI) kan dit slimmer. Wil jij ook ontdekken wat deze technologie je kan bieden? Of wil je weten hoe de techniek van tekstanalyse werkt? Aan de hand van een live demo leer je de mogelijkheden van de techniek te begrijpen en nemen we je mee in de inzichten die het experimentele onderzoek met de Hanzehogeschool Groningen, Mediahuis Noord en Ilionx heeft opgeleverd.

Beschrijving

Hoeveel uur van je werkweek besteed jij aan het zoeken, lezen of schrijven van tekst? Geen tijd om hele stukken tekst door te spitten? Er is wereldwijd steeds meer data beschikbaar en dit geeft een information overload; het gevoel van door de bomen het bos niet meer zien. Laat machine learning technologie (AI) jou dit werk uit handen nemen door teksten ‘slim’ te doorzoeken, te doorgronden, de context ervan te begrijpen en de kern hiervan in beeld te brengen. 

Wil jij ontdekken wat deze technologie kan betekenen voor je eigen werk, of je eigen organisatie? Of wil je weten hoe de techniek van tekst analyse werkt? In een business en een technische track nemen we jou mee in de wereld van intelligente tekstanalyse en ga je ontdekken hoe dit voor jou kan werken. 

14.30 uur Inloop 

15.00 uur Introductie Text Analytics 

In de plenaire sessie nemen we je mee in de toepassingsmogelijkheden van intelligente tekstanalyse. Aan de hand van een live demo leer je de mogelijkheden van de techniek te begrijpen en nemen we je mee in de inzichten die het experimentele onderzoek met de Hanzehogeschool Groningen, Mediahuis Noord en ilionx heeft opgeleverd. En wat zijn geleerde lessen? 

15: 45 Break out sessies  

  1. Business - Berend Onnes, Ilionx
    Na de opgedane kennis over de toepassingen van intelligente tekstanalyse gaan we in een interactieve business track samen aan de slag met het ontdekken van de waarde en mogelijke toepassingen voor je eigen werkveld.
  2. Technisch - Rik Opdam, Ilionx
    Als je meer wil weten over de techniek: in een technisch georiënteerde workshop nemen we je mee in de technologie achter intelligente tekst analyse. Je leert meer over het proces van Text Mining en Machinelearning met tekst en we geven je praktische handvatten om hier zelf mee aan de slag te gaan.

16:45 uur Recap 

In een plenaire sessie bundelen we de inzichten verkregen uit de workshop en sluiten we gezamenlijk af. Hoe denk jij dat dit voor jou gaat veranderen?  

17:15 – 17: 45 uur Netwerkborrel

Extra informatie
Ticket

Ledenticket

Event Details

Event Details

Aanmelden kan tot en met 28 mei

Parkeren kan bij de parkeerplekken achter het Van DoorenVeste gebouw.

Datum: 31 mei 2022

Aanvangstijd: 14:30 CEST

Eindtijd: 17:45 CEST

Locatie: Zernikeplein 11 (Van DoorenVeste gebouw), lokaal A245

Ledentickets en niet-ledentickets
In het geval er wordt gewerkt met ledentickets en niet-ledentickets; indien je werkt bij een organisatie die lid is van Samenwerking Noord, kom je in aanmerking voor een ledenticket. We controleren dit aan de hand van je zakelijke e-mailadres. Na de controle ontvang je de tickets per mail. De tickets worden bij aanvang van het event gescand door Samenwerking Noord. Bij afwezigheid zonder afmelding wordt er een factuur gestuurd naar de organisatie waar je werkt, ter waarde van het niet-ledenticket.