Bijdragen aan Datafestival

Tot en met 3 juni

Op 24 september 2020 organiseert Samenwerking Noord een inspirerend en groots Datafestival in de Oude Sluisfabriek in Drachten. Met dit festival willen we inhoudelijk bijdragen aan het delen en leren over de maatschappelijke waarde van data science. Ook willen we graag onze leden en partners hiermee helpen (waar nodig) zodat aangesloten organisaties wellicht meer en beter hun ambities kunnen waarmaken op het gebied van datagedrevenheid.

Het festival krijgt een open karakter, er worden diverse activiteiten zowel binnen als buiten georganiseerd. We willen hiermee veel gelegenheid bieden om te netwerken en onderlinge kennisdeling en kennismaking stimuleren. De vier thema’s waarop het festival inhoudelijk is gebaseerd zijn DOEN, LUISTEREN, ENERGIE en NETWERKEN.

Dit kun je doen door…

Aanmelden inhoudelijke track/workshop

Tijdens het Datafestival kun je een workshop geven van 30 of 45 minuten. Je workshop is uiteraard aan data gerelateerd en je maakt een keuze uit één van de vier categorieën (waar je workshop het beste bij past). De workshops worden in blokken ingedeeld in het programma.

  Aanmelden coolste datagedreven oplossing

  Tijdens het Datafestival presenteren we korte pitches van 5 minuten. Je kunt als organisatie een pitch geven over jouw coolste datagedreven oplossing binnen je organisatie. Hoe je dit wilt presenteren is aan jezelf, maar we kunnen faciliteren in eventuele benodigdheden. De pitches worden opgenomen in het programma tussen de workshops door.

   We willen met dit festival hiervoor een eerste goede stap zetten, zodat we in de nabije toekomst meer samen op kunnen trekken en onze krachten, kennis en expertise kunnen bundelen en datagedreven professionals (blijvend) aan ons kunnen binden. Vervolgstappen zullen dan ook zeker volgen. Welke dat zijn wordt aansluitend op het festival bepaald, waarbij ook rekening gehouden zal worden met de laatste ontwikkelingen en trends.

   Het festival krijgt een open karakter, er worden diverse activiteiten zowel binnen als buiten georganiseerd. We willen hiermee veel gelegenheid bieden te netwerken en onderlinge kennisdeling en kennismaking stimuleren.

   24 september • 13.15 tot 19.00 uur
   Oude Sluisfabriek Drachten

   Programma en inschrijven volgt op latere termijn op de daarvoor bestemde pagina. Binnenkort kun je ook terecht op datafestival.nl voor meer info.

   Wat vragen we van jullie?

   Allereerst nodigen we jullie uit actief mee te doen met het inhoudelijk programma van het festival door het verzorgen van een inhoudelijke track/workshop, zodat het een festival wordt van, voor en met onze leden en partners. De titel mag zo gek en inspirerend mogelijk zijn, jullie worden uitgedaagd jullie creativiteit aan te spreken! Via onderstaande link kun je het formulier hiervoor invullen. Daarnaast kun je je coolste data gedreven oplossing waar je trots op bent laten zien. 

   Gelet op de voorbereidingen, ontvangen we jullie bijdragen graag uiterlijk 1 mei via onderstaande formulieren. Het kan zijn dat deze oproep mee te doen aan het datagedreven festival niet direct onder je eigen verantwoordelijkheid valt. We vragen je dan deze uitvraag onder de aandacht te brengen van je collega die zich wel bezighoudt met datagedreven werken. Of ervoor kunt zorgen dat we als eventorganisatie met deze persoon in contact komen.

   Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jeannette Langeland, eventmanager bij Samenwerking Noord, j.langeland@samenwerkingnoord.nl. We zien jullie bijdragen graag tegemoet, alvast hartelijke dank hiervoor!

   Doelgroep

   De doelgroep is iedereen die graag meer wil weten van deze grote en belangrijke datagedreven ontwikkeling zoals bestuurders, beleidsmakers, data-specialisten) bereiken. Niet alleen binnen de Rijksoverheid, maar zeker ook daarbuiten. Sowieso is het festival bedoeld voor de 70 deelnemende organisaties binnen Samenwerking Noord waarbij het overgrote deel bestaat uit (semi)publieke organisaties in Noord-Nederland. Omdat de doelgroepen zo divers zijn en het kennisniveau per organisatie sterk verschilt, organiseren we met het festival een palet voor elk wat wils met verschillende moeilijkheidsgraden en thema’s.